Co na obiad… Ostry Sos Tajskie Zielone Curry Blue Dragon

Ostry sos na bazie naturalnych składników. Tajski sos na bazie pasty z zielonego curry z dodatkiem mleczka kokosowego. Doskonały dodatek do wszystkich rodzajów mięs lub warzyw. Nie zawiera konserwantów

Ostry sos na bazie naturalnych składników. Tajski sos na bazie pasty z zielonego curry z dodatkiem mleczka kokosowego. Doskonały dodatek do wszystkich rodzajów mięs lub warzyw. Nie zawiera konserwantów.

Gotowe dania mogą być smaczne, pożywne i zawierać substancje odżywcze, a do tego robi się je łatwo i szybko. Czasem jest to lepsza opcja niż zjeść coś w mieście, bo przynajmniej dokładniej wiemy co będzie w naszym daniu.  Nie lubię jeść byle czego i cenię ciekawe smaki, ale nie zawsze chce mi się wysilać z gotowaniem, zatem dziś w roli głównej Ostry Sos Tajskie Zielone Curry Blue Dragon.

Ogólnie lubię sosy BLUE DRAGON w słoikach, bo większość z nich pasuje i do mięsa i do ryb i do wszystkich warzyw, więc w połączeniu z ryżem i tym co mamy w lodówce powstaje smaczny posiłek :)

Sosy BLUE DRAGON występują w słoikach 410g co według producenta, po dodaniu mięsa i warzyw daje obiadowe 4 porcje. Moim zdaniem raczej są to 3 porcje, ale wiadomo że jest to kwestia względna.

Słoik sosu Blue Dragon (bluedragon.pl) kosztuje ok 9zł i ja najczęściej kupuję je w Auchan lub Kauflandzie (gdzie bywa znacznie tańszy). Blue Dragon dostępny jest też w Almie, oczywiście w wyższej cenie – ta wersja kosztuje tam 10,90zł.

Ja, zgodnie z przepisem dodałam filet z kurczaka, a do tego urozmaiciłam danie miksem warzyw które miałam akurat w lodówce (a raczej w zamrażarce): marchewkę, por, paprykę – na poniższym zdjęciu jeszcze oszronione :) Do tego grzybki mun i pędy bambusa ze słoika.

smażę-marchewkę,-pora,-paprykę,-jakieś-grzybki-mun-i-pędy-bambusa

smażę warzywa: marchewkę, pora, paprykę, jakieś grzybki mun i pędy bambusa z kurczakiem

 

Zwykle wybieram grzybki mun rodzimej firmy Rolnik, które praktycznie zawsze mam w lodówce. Lubię je, bo są już pokrojone w cienkie paski paski, a zalewa  umożliwia ich przechowywanie przez pewien czas. Słoik 150g kosztuje ok 5zł i można je dodawać do różnych potraw.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Grzyby marynowane-krojone MUN

Żeby nie było zbyt nudno potrawkę podałam nie z ryżem, ale z Makaronem ryżowym wstążki Tao Tao, którego dodatkową zaletą jest brak konieczności gotowania. Generalnie lubię produkty Tao Tao za rozsądne ceny i szeroką dostępność (taotao.pl)

Makaron ryżowy wstążki TaoTao ma postać długich, półprzezroczystych wstążek. Cechuje go delikatny smak, który idealnie komponuje się z wieloma potrawami, zarówno orientalnymi, jak i tradycyjnymi. Jego zwarta struktura świetnie sprawdza się podczas smażenia. Doskonale pasuje również do zup.

sos-tajski-zielone-curry-blue-dragon-słok-410-gramów-oraz-makaron-tao-tao-ryżowy-wstążki-bez-gotowania-opakowanie

Ostry Sos Tajskie Zielone Curry Blue Dragon, oraz Makaron ryżowy wstążki TaoTao

W rezultacie, w kilkanaście minut otrzymałam 3 porcje obiadu w orientalnym smaku. Jeśli lubicie jeść podobnie, możecie wypróbować :)

sos-tajski-zielone-curry-blue-dragon-słok-410-gramów-oraz-makaron-tao-tao-ryżowy-wstążki-bez-gotowania-opakowanie-odkręcony-sos

Ostry Sos Tajskie Zielone Curry Blue Dragon, oraz Makaron ryżowy wstążki TaoTao

Ostry Sos Tajskie Zielone Curry Blue Dragon i Makaron ryżowy wstążki TaoTao. Ostry sos na bazie naturalnych składników BLUE DRAGON. Tajski sos na bazie pasty z zielonego curry z dodatkiem mleczka kokosowego. Doskonały dodatek do wszystkich rodzajów mięs lub warzyw. Nie zawiera konserwantów. Makaron ryżowy wstążki TaoTao ma postać długich, półprzezroczystych wstążek. Cechuje go delikatny smak, który idealnie komponuje się z wieloma potrawami, zarówno orientalnymi, jak i tradycyjnymi. Jego zwarta struktura świetnie sprawdza się podczas smażenia. Doskonale pasuje również do zup.

Ostry Sos Tajskie Zielone Curry Blue Dragon i Makaron ryżowy wstążki TaoTao. Ostry sos na bazie naturalnych składników BLUE DRAGON. Tajski sos na bazie pasty z zielonego curry z dodatkiem mleczka kokosowego. Doskonały dodatek do wszystkich rodzajów mięs lub warzyw. Nie zawiera konserwantów.
Makaron ryżowy wstążki TaoTao ma postać długich, półprzezroczystych wstążek. Cechuje go delikatny smak, który idealnie komponuje się z wieloma potrawami, zarówno orientalnymi, jak i tradycyjnymi. Jego zwarta struktura świetnie sprawdza się podczas smażenia. Doskonale pasuje również do zup.

 

FacebookTwitterGoogle+Podziel się

Twoje zdanie ma znaczenie! Zapraszam do dyskusji w komentarzach

1 Komentarz do "Co na obiad… Ostry Sos Tajskie Zielone Curry Blue Dragon"

Powiadom o
avatar

Sortuj komentarze::   od najnowszych | od najstarszych
Mineai
Gość
Mineai
27 lipiec 2015 00:41

Wygląda smacznie i… tanio? Przynajmniej jeśli chodzi o te „inne” składniki, fileta i jakieś warzywka to chyba każdy ma w zamrażarce. Aż mnie naszła ochota by tego spróbować, a przynajmniej zaprezentować chłopakowi, że jednak coś potrafię. Problem jest tylko taki, że sama nie wiem czy lubię orientalną kuchnię! 😀 Wychodzi bardziej słodkawo, czy może ostro?

wpDiscuz
  • AKTUALNIE NAJPOPULARNIEJSZE WPISY JulioBlog.pl: